logo

Oostenrijk nog eventjes niet voor Nederland

Besmettingen Nederland niet laag genoeg om quarantaineplicht te voorkomen

May 19, 2021

De meeste landen in de Europese Unie mogen zonder quarantaine Oostenrijk binnen, alleen voor Nederland en 5 andere landen zal dit nog even duren: Oostenrijk heeft net zoals voor terugkerende Nederlanders uit hoog-risico gebieden een quarantaineplicht waar er na 5 dagen getest moet worden om de quarantaine te beëindigen. Als in Nederland het aantal besmettingen echt goed gaat dalen zal dit veel voordelen bieden: Vanaf 19 mei gaan restaurants en vele musea weer open.

Wel heeft Oostenrijk nog voor alle bezoekers de verplichting dat de reis door middel van een "pre-travel clearance" moet worden aangevraagd.

Toegang

Naast de quarantaine voor Nederlanders gelden de volgende eisen voor reizigers:

  • Je moet een PCR-test laten zien die niet ouder is dan 72 uur OF een antigeentest die niet ouder is dan 48 uur. Tests moeten worden afgegeven door een medische autoriteit; zelftests zijn niet geldig. Kinderen onder de 10 hoeven geen test te laten zien.
  • Vaccin certificaat
    Alle vaccins die zijn goedgekeurd door EMA / WHO zijn erkend. Je wordt als "gevaccineerd" beschouwd vanaf de 22e dag na uw eerste dosis, dat 3 maanden duurt. Na de tweede dosis wordt de geldigheidsduur verlengd met nog eens 6 maanden. Vaccins die slechts één dosis nodig hebben, zijn geldig vanaf de 22e dag na die dosis.
  • Bewijs van eerdere infectie
    Je kunt Oostenrijk binnen voor 6 maanden na een SARS-CoV-2-infectie. Bewijs van antilichamen is 3 maanden geldig vanaf de testdatum.

Laatste informatie is te vinden op de officiële website

Samenvatting van de regels voor Oostenrijk

Informatie over Wenen op ReizeninCorona.nl

Gerelateerde Artikelen


logo

info@reizenincorona.nl

Langegracht 72
2312 NH Leiden

ReizeninCorona.nl

© Reizenincorona.nl
Deze website wordt mogelijk gemaakt door Pointiful.
Alle rechten zijn voorbehouden.