logo

Veiligheidstips: Veilig reizen in Coronatijden

Waar op te letten voor, tijdens en na de reis. Beperk risico en ga met een fijn gevoel op reis.

Apr 30, 2021

Auteur

Stijn

Hoe plan je een vakantie terwijl er nog zoveel onzekerheden zijn? Neem vooral niet te veel risico's en lees je goed in, want niet worden toegelaten bij inchecken of besmet raken op een bestemming waar de zorg niet op orde is wil natuurlijk niemand. In deze post tips, quick wins en informatie hoe je de risico's tijdens je vakantie tot een minimum kan beperken.

Planning

Lang van tevoren plannen was voor 2020 vaak voordelig: Goedkope vluchten en accomodatie. Nu is dat vaker een probleem want je weet nooit wat de reisadviezen zijn over een bepaalde tijd. Daarnaast ook nog het risico dat je luchtvaartmaatschappij of touroperator failliet gaat. Ook omdat de vraag naar reizen nog steeds vrij laag is, kan het mogelijk zijn voor een vrij lage prijs op korte termijn te gaan.

In het afgelopen jaar hebben we ook gezien dat het qua besmetting en verspreiding enorm snel kan gaan, dus het is vrijwel altijd beter om op korte termijn te kunnen besluiten of je gaat.

Met het vliegtuig? Bij het inchecken wordt al gecontroleerd of je aan de eisen voldoet voor je bestemming.

Tips om te besluiten of je wilt gaan

  • Check Nederlandwereldwijd.nl om te kijken wat de Nederlandse overheid adviseert. Voor Covid-19 bestond waren de meeste landen groen of geel. Landen die oranje en rood waren hadden al grote veiligheidsrisico's. Daarbij komt nog dat sommige verzekeraars reizen naar oranje landen ook niet vergoeden, dus het is nooit slim om dat risico te nemen. Op het moment van schrijven is nog geen enkel land minder een gevaar dan oranje, maar als er in de zomer versoepeld wordt, of Nederland inschat dat sommige landen veilig genoeg zijn, zal dit ook op deze site worden.
  • Testbeleid: Ieder land heeft wel een eigen testbeleid. Of je nou met de auto of met het vliegtuig bent. Hou altijd de websites van de lokale autoriteiten in de gaten om te kijken waaraan je moet voldoen. Als je een PCR test moet hebben, duurt een uitslag meestal 8 tot wel 36 uur, dus hou hier rekening mee. Voor vluchten worden de eventueel noodzakelijke tests bij het inchecken gecontroleerd, als je dan geen antigen/sneltest hebt gedaan kan je dit vaak snel zelf regelen maar een PCR test kan niet op zulke korte termijn. Op reizenincorona.nl geven we een overzicht van welke testen nodig zijn voor bepaalde landen, maar check altijd even de websites van de lokele overheden omdat er some extra eisen zijn en regels snel kunnen veranderen.
  • Met de auto op pad is in beginsel veiliger aangezien je geen contacten hebt op onder andere de luchthaven of het station, maar je bent volledig afhankelijk van de landen die je moet doorkruisen. Maak dus een goed overzicht van de landen waar je doorheen moet en wat daar de eisen zijn.
logo

info@reizenincorona.nl

Langegracht 72
2312 NH Leiden

ReizeninCorona.nl

© Reizenincorona.nl
Deze website wordt mogelijk gemaakt door Pointiful.
Alle rechten zijn voorbehouden.