logo

Wat betekenen de kleuren van de vliegvelden en (internationale) treinstations?


Aangezien de meeste landen een wirwar aan regels, verplichtingen en uitzonderingen kent raden we altijd aan om de website van de lokale autoriteiten te raadpleken voor je ergens heen gaat. Hou ook rekening met de reisadviezen die de Nederlandse overheid geeft. Zie ook de site met reisadviezen vanuit de overheid.

Op ReizeninCorona.nl geven we een versimpeld overzicht van de regels en mogelijkheden per bestemming. Om het overzichtelijk te maken maken we gebruik van 7 kleurcodes. Meer informatie over deze kleurcodes vind je hieronder.

Groen

Vrijwel geen maatregelen

Deze bestemmingen hebben vrijwel geen maatregelen. Dit betekent dat toegang vrijwel probleemloos is, er geen quarantaineverplichting is, geen avondklok, en horeca en winkels vrij geopend zijn. Wel kunnen er social distancing regels zijn.

Geelgroen

Lichte maatregelen

Hier zijn lichte maatregelen van kracht. Dit betekent dat de toegang vrij is maar er eventueel wel testen moeten worden getoond. Ook kan het zijn dat er op sommige plaatsen maskers verplicht zijn of dat er (kleine) restricties zijn voor horeca en winkels.

Geel

Maatregelen

Hier zijn gemiddelde maatregelen van kracht. Testen vrijwel altijd noodzakelijk voor toegang tot het land. Gezichtsmaskers zijn vaak verplicht in de publieke ruimte en er kan een avondklok van kracht zijn.

Oranje

Zware maatregelen

Dit land heeft (tijdelijk) zware maatregelen. Toegang alleen met recente (PCR) test en eventueel alleen met een goede reden. Gezichtsmaskers verplicht, een avondklok van kracht, horeca (vrijwel) gesloten en winkels beperkt open.

Lichtrood

Zeer zware maatregelen

Strengste en meest beperkende maatregelen van kracht. Toegang zeer moeilijk, avondklok van kracht, alleen essentiële winkels geopend, restaurants en café's gesloten. Ook hebben sommige landen een verbod buiten een straal van een aantal kilometers te komen.

Rood

Toegang vrijwel onmogelijk

Zeer moeilijk om binnen te komen of zeer zware vrijheidsbeperkende maatregelen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld alleen het land binnen mag met het paspoort van het desbetreffende land en dan vrij zeker in een verplichte en lange quarantaine moet, meestal in een door jezelf betaald hotel.

Grijs

Onvoldoende informatie

Niet genoeg of niet betrouwbare informatie over deze bestemming.

logo

info@reizenincorona.nl

Langegracht 72
2312 NH Leiden

ReizeninCorona.nl

© Reizenincorona.nl
Deze website wordt mogelijk gemaakt door Pointiful.
Alle rechten zijn voorbehouden.