logo

Dubai - Verenigde Arabische Emiraten

Reizen heen en weer naar de Emiraten

May 17, 2021

Auteur

Stijn

Voor werk op en neer naar Dubai. De Emiraten zijn goed toegankelijk. In deze post ga ik kort in op hoe er te reizen is naar Dubai, en waar je aan moet denken. De reis is voor werk gemaakt.

Dubai is toegankelijk met een PCR test die maximaal 72 uur van tevoren moet worden afgenomen. Voor deze reis ging ik over Istanbul, Turkije. Heen via het splinternieuw IST Istanbul Airport, terug via de vrij aftandse SAW luchthaven, die vooral is ingericht voor Low Cost Carriers, zoals Turkish dochter AnadoluJet en Pegasus.

Bij het inchecken wordt de PCR test gecontroleerd. Aangezien maatschappijen verantwoordelijk zijn voor wie ze meenemen, kunnen ze je bij de check-in al weigeren als je geen (geldige) PCR test hebt. Zelf heb ik de test digitaal laten zien, maar geprint is altijd een aanrader aangezien dit in het buitenland vaak belangrijk wordt geacht.

Vertrek vanaf de uitgestorven G-Pier. Goed voor de stappenteller.

Turkish vertrekt vaak vanaf de G-pier. Instappen kan tot 20 minuten voor vertrek, hou er rekening mee dat het een flink stuk lopen is. Vertrektijd van deze vlucht was 18:30.

Istanbul is iets meer dan 3 uur vliegen. Toch fijn zo'n spiksplinternieuwe Airbus A350.

Prima maaltijd voor een vluchtje van nog geen 4 uur. Turkish Airlines staat bekend om goede catering.

Overstap op Istanbul was iets ongeveer 2 uur door supersnelle binnenkomst van de vlucht uit Amsterdam. De PCR tests worden weer gecontroleerd voor het boarden van de vlucht naar Dubai. Nu werd er wel echt geëist deze op papier te hebben.

Aankomst in vroege ochtend in Dubai. Mooi uitzicht op de opgespoten eilandjes. De A350's van Turkish hebben 3 camera's met verschillende livebeelden van buiten het vliegtuig.

Na de landing kregen alle reizigers een PCR test. Dit was vrij goed geregeld: Je krijgt een sticker op je paspoort met een QR-code. Met deze QR code ga je naar een website waar je je uitslag kan downloaden. Deze was na 6 uur al binnen, en kan gebruikt worden voor reizen. Aangezien ik maar 20 uur in Dubai was kwam deze goed van pas voor de terugreis.

Mondmaskers zijn verplicht in de openbare ruimte, dus ook buiten. Dit kan behoorlijk warm zijn.

QR code om een PDF met de uitslag te downloaden.

Wel schaduw maar wat maakt het uit met 35 graden

Ibn Battuta is een gebied vrij ver van de luchthaven verwijderd met een gigantisch winkelcentrum. Prima hotel, kon probleemloos eerder inchecken dan de aangegeven 15:00.

Kamer met dubbele badkamer.

Je moet er maar van houden: Replica / budget versie van Chrysler Building uit New York

Maar ook niets te klagen op een kunstmatig strand in een heerlijke avondzon.

Voor de terugreis moest ook een sneltest gedaan wordt. Dit kost AED 150, zo'n 34 euro. Gaat gelukkig wel vlot, je moet ongeveer 10 minuten wachten voor de uitslag. Als je een PCR test neemt maximaal 24 uur voor de aanvang van de vlucht is deze sneltest niet nodig. Met een PCR afgenomen maximaal 72 uur voor de vlucht is de sneltest wel verplicht. Dit ook omdat de Verenigde Arabische Emiraten op oranje staan in het Nederlandse officiële reisadvies. Zorg dat je dit goed plant!

Terug met de Low Cost dochter van Turkish Airlines, AnadoluJet.

Voor meer informatie over de regels van Dubai, bekijk de pagina van ReizeninCorona.nl:

Dubai International Airport

Regels voor deze bestemming

Samenvatting: Waar moet je aan denken om naar Dubai te reizen

  • PCR test maximaal 72 uur afgenomen voor de vlucht. Deze laten zien bij inchecken.
  • Testen voor de terugreis: PCR van maximaal 24 uur voor de vlucht, OF: PCR van maximaal 72 uur voor de vlucht + sneltest op Dubai airport
  • Mondmaskers vrijwel overal op: In de publieke ruimte, dus ook buiten.

Volg altijd het advies van de Nederlandse overheid.

logo

info@reizenincorona.nl

Langegracht 72
2312 NH Leiden

ReizeninCorona.nl

© Reizenincorona.nl
Deze website wordt mogelijk gemaakt door Pointiful.
Alle rechten zijn voorbehouden.